TURUL’S MINERS SPORTEGYESÜLET

Jó Szerencsét!
Röviden, rólunk, néhány gondolat
A csoportot egy baráti kör keltette életre 2019-ben, akkor még csak egy fantázia névvel, ami a Turul’s Miners Szurkolói Baráti Társaság volt. Majd egyesületté alakultunk, és a Turul’s Miners Sportegyesület nevet vettük fel. Hosszú évek óta a Tatabánya kézilabda meccseire járunk szurkolni, van, aki már 20 évvel ezelőtt is a lelátón buzdította a csapatot. Fontos kiemelni, hogy a csoport tagjai közül szinte mindenkinek a gyermeke részt vesz Tatabánya sportéletében, sokuk városi vagy környékbeli utánpótlás csapatokban játszik.
Már az egyesületté alakulás előtt is sokat tett a tagság a szurkolás minőségének és a szervezettségének javításáért, a mérkőzések alkalmával a lelátón több komoly koreográfiát, kiírást csinált. Az egyesület vezetői jó kapcsolatokat ápolnak tatabányai sportegyesületek vezetőivel, valamint edzőivel is.
Az Egyesület céljai között azonban nem csak a szurkolás szerepel! Ahogy a Európai Sport Charta is kimondja, az egyik fontos cél a „társadalmi kapcsolatok teremtése”. Ennek megfelelően:
– 2019-ben hagyományteremtő módon meghirdettük az ún. „szurkolói felvonulást”. Ebből ez-idáig hármat bonyolítottunk le, s mindhárom nagy létszámmal zajlott. A legnagyobb „vonuláson” körülbelül 250 ember vett részt.
– Részt vettünk a tatabányai Mellrák elleni kampányban, ahol aktívan segítettük az esemény promotálását, valamint sok pénzt is gyűjtöttünk az „Apró Pink Szalagok” eladásával. Az összegyűlt összeget ünnepélyes keretek közt adták át a tatabányai kórháznak.
– 2020. augusztusában nagyszabású szemétszedési akciót hirdettünk a Turul Madárhoz és annak környékére, közös szervezésben a Tiszta Tatabányáért Egyesülettel és a 10 Millió Fa mozgalommal, valamint a Kék Tigrisek Sportegyesülettel. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, több mint 100 ember gyűjtötte aktívan a szemetet, több mint 70 zsák szeméttől szabadítottuk meg a környezetünket. Erről több média is beszámolt akkor. Az esemény fővédnökének megnyertük Reviczky Gábor művész Urat.
– 2020-ban aktívan részt vettünk Burinda Zsombor SMA beteg kisfiúnak szervezett adomány- és kupakgyűjtésben.
Természetesen ezekkel az eseményekkel nem ér véget az Egyesület tevékenysége, Sőt…….
Céljainkat mindig közösen fogalmazzuk meg, programjainkat együttes munkával szervezzük, hajtjuk végre.
2021.január
Back to top