Hírek

Második alkalommal is sikeres volt!

A mai napon másodjára valósítottuk meg a Közösségi szemétszedést a Turul Emlékműnél! A tavalyi évhez képest elmondható hogy kevesebb szemetet kellett felszedni, bár a kb 60 zsák még mindig sok! Reméljük hogy az esemény üzenete elér mindenkihez és egyre kevesebb lesz a szemét amit más hanyag ember után össze kell szedni! Ebben az évben újdonságként és megelőzés gyanánt nagyon sok figyelmeztető táblát helyeztünk ki a területeken. Célunk ezzel is az volt hogy erősítsük az emberekben hogy a Szemét a Kukába való, nem pedig eldobálásra, de főként nem a természetbe! Köszönjük mindenkinek aki a szabadidejében, és a nagy kánikulában időnt szánt arra hogy eljöjjön, és tegyen valamit a közösségért és a környezetért!
Köszönjük László Bartucz-nak hogy vállalta a fővédnökséget! Köszönjük továbbá támogatóinknak és a csatlakozó csoportoknak is hogy segítettek: Közösségi Szemétszedés a Turul Emlékműnél 2021 Pannon HúsboltLipóti Pékség Mintabolt – Tatabánya Komáromi út @Tszol Tatabánya Megyei Jogú Város Dekor Mix KFt, Hajdú Ferenc Asztalos, Vérteserdő Zrt., KEMINFÓ Magazin, Turul Népe Tatabányai Motorosok, Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Walter Étterem & Rendezvényház. Hálás köszönet mindenkinek!

Hajrá Tatabánya! Hajrá Bányász!

A szervezők: Turul’s Miners SE – TMTB, Kék-Tigrisek SE,10 millió fa – Tatabánya, Tiszta Tatabányáért Egyesület Jövőre Folytatjuk………


Közösségi Szemétszedés a Turul Emlékműnél 2021

Tisztelt Bányász Szurkolók, Környezet és Természetbarátok!
A tatabányai szervezett kézilabda szurkolói csoportok (Turul’s Miners Se, Kék Tigrisek Se) a 10 millió Fa Mozgalommal és a Tiszta Tatabányáért Egyesülettel karöltve egy közösségi társadalmi megmozdulást, szemétgyűjtést szervez.
Az esemény fővédnöke : Bartucz László a Grundfos Tatabánya KC és a Magyar válogatott 12-szeres válogatott kézilabda kapusa
Helyszín: Tatabánya Turul Emlékmű és környéke. Időpontja: 2021.08.14 Gyülekező : 08 óra 00 perc.
További részletek ITT!


2021.06.05.

Kupakgyűjtő Szív Tatabányán! Sikerült! Megcsináltuk! 😀

Nagy Örömmel Közöljük, hogy Átadtuk Tatabánya Első Nagyméretű Kupakgyűjtő szívét az OBI áruház előtti részen! Hosszas előkészítő munka előzte meg azt,hogy ez a Nemes kezdeményezés létre tudjon jönni. Cégek, Magánszemélyek pénzbeli és természetbeni adományaiból sikerült létrehoznunk a kupakgyűjtőt, a támogatást ezúton is köszönjük MINDENKINEK! A kupakokból befolyt összeget minden esetben jótékony célra fordítjuk, elsősorban segítségre szoruló Gyerekeknek fogunk segíteni! Első támogatottunk Most mint soha – Daniért és Berciért! Hozz Te is 1 Zacskó Kupakot, Ezzel is segítesz!
Támogatók: Szalai Attila Lakatos, Gombi Car Autófesték Centrum, AGC Glass Hungary Kft, Encz At-Ro Kft, Obi Áruház, M&M festés, Nate&CO Kft, Önkéntesség Tatáért Egyesület, Europlast Ajtó Ablak


2021.03.30.

Tisztelt SzurkolóTárs!

Légy Egyesületünk pártolói tagja! Most mindössze 500.- Ft erre az évre!

A sok kedvezmény közül egy: az augusztusban megrendezésre kerülő TuTi Kézilabda Tábor díjából 10% kedvezményben részesülsz!

Csatlakozz hozzánk még ma!

https://www.tmtb.hu/tagfelvetel-partoloi/

https://tuti-kezilabda-tabor.webnode.hu/


2021.03.22.

Egyesületünk részt vett a Civil Információs Centrum által szervezett Civil Véradáson a tatabányai Vérellátó központban!

Köszönjük a meghívást! Örülünk hogy segíthettünk!


2021.02.19.

Leszállítottuk az első adag összegyűjtött 700 kilogramm kupakot ,amit Zsombi mielőbbi gyógyulásának elősegítésére szerveztünk meg! Köszönjük mindenkinek aki valamilyen formában hozzájárult és a továbbiakban is hozzájárul Ezen nemes Ügyhöz! Köszönjük továbbá a kupakgyűjtő pontjainknak is, akik továbbra is fogadják a sok-sok kis Kupakot! 🙂 Hajrá Zsombi! Hajrá Bányász! Hajrá Tatabánya! 💙🕉🕉


2021.02.14.

Ma délelőtt részt vettünk a tatai öreg-tó medrének és környékének a tisztításában amit az Önkéntesség Tatáért egyesület szervezett! És azt kell mondanom, hogy jól sikerült az akció! Nem csak azért mert szép időben jó levegőn lehettünk és jót tettünk a környezetünkért,hanem azért is mert olyan embereket ismertünk meg akiknek hasonlóak a törekvéseik mint nekünk! Reméljük hogy jó kapcsolatokat kezdünk el építeni velük! 😃

Turul’s Miners SE – TMTB


2021. Január 20.

Terveink 2021-ben:
Több helyi pályázatot benyújtottunk 2021-ben. Ebből a 2 legfontosabb amit sikeres pályázat esetén megvalósítanunk.

1. Turul’s Miners Sportágválasztó

Tatabányán több sportegyesület működik kiváló szakemberek vezetésével. A különböző sportágakban elért eredményeik öregbítik városunk hírnevét. Tatabányán még sincs egy olyan alkalom, program, ahol a város polgárai egyszerre találkozhatnának mindegyikükkel, megismerhetnék őket, ha kedvet kapnak kiválaszthatnák kedvenc sportágukat. Egy ilyen eseményt követően talán csak szurkolóként, talán a gyermeket edzésre, vagy versenyre vivő izguló szülőként, vagy igazolt versenyzőként vesznek majd részt a város sportéletében.

Jelen pályázatunkkal több célt kívánunk megvalósítani. Tatabánya lakosságának szeretnénk bemutatni a sport sokszínűségét, átadni a sport szeretetét, jelentőségét, úgy, hogy közben „hagyományt teremtünk”. A Sportágválasztón bemutatkozna a tatabányai sportegyesületek, klubok színe-java. Jelen projekt célja olyan rendezvény megszervezése, amire még nem volt példa a városban. Ez egy igazi sportünnep lenne.

Emellett kispályás labdarúgó torna, serdülő kézilabdacsapat bemutató mérkőzése, 4 előadás, egész napos egészségügyi biztosítás, defibrillátor használat, Egészség-teszt és hősképzés, felnőtt kézilabda csapattal közönségtalálkozó.

2. Kézilabda Emlék-park kialakítása

A projekt Tatabányán egyedi és hiánypótló, több célt valósít meg egyszerre. Bemutatja és átadja a tatabányai embereknek a sport szeretetét úgy, hogy közben:

– Felújításra kerül Tatabányán egy elhanyagolt játszótér, használhatóvá válik egy kutyafuttató,

– Környezetfejlesztés keretén belül pihenőkertet alkotva, mintegy tíz fa kerül ültetésére (együttesen nemzeti színt alkotó lombkoronákkal), valamint virágoskert telepítésére kerül sor pihenőpadok elhelyezésével. A tatabányai sport előtti tisztelet és szeretet jeleként minden elültetett fa egy híres tatabányai kézilabda játékosról kerül elnevezésre, melyet kis emléktábla jelez.

Fák, virágok és sövény telepítése, játszótér felújítása, játékelem elhelyezése, padok, biciklitároló és szemetesek kihelyezése, a kutyafuttatóba agility elemek telepítése és ebitató kihelyezése.

Összességében Tatabányán létrejön egy új közösségi tér, melyben sportrajongók, kutyabarátok, felnőttek, gyerekek, egyszóval mindenki kellemes időtöltésre lel.

Jelen projekt egy kielégíthetetlen szükséglet kis szeletkéjét akarja, tudja lefedni. A tatabányai embereknek a kíváncsiságát, a sport, a játék, a pihenés, és a megismerés utáni vágyát szolgálja.

3, További célunk a 2021-es évben hogy az Új sportcsarnokban a B közép helyét kitaláljuk a Kézilabda klubbal közösen. Tagjaink részére ezekbe a szektorokba kedvezményes bérletárat próbálunk kialkudni. Növelni próbáljuk tagjaink létszámát, valamint részükre minél több kedvezményt elérni szolgáltatóknál, üzletekben valamint a Kézilabda Klubnál. Egységesíteni és egy helyre tervezzük a B közepet tenni, ahol végre egységesen és együtt szurkolhat a Bányász B közép! További céljainkat és terveinket olvassátok el itt : https://www.tmtb.hu/celjaink-terveink/


2021. Január 9.

Megtartottuk első közgyűlésünket ahol a tagság egybehangzó szavazatai alapján a napirendi pontokat elfogadta. Elfogadtuk a pártolói tagság létrehozását is, így ha egyetértesz céljainkkal, vagy közösségünkhöz szeretnél tartozni jelentkezz!


2021. Január 6.

Örömmel értesítünk mindenkit hogy bejegyzésre került Egyesületünk, a Turul’s Miners Sportegyesület. Kövess minket a facebookon és itt a weboldalunkon! Hajrá Bányász!


2020. Augusztus 15.

2020. augusztusában nagyszabású szemétszedési akciót hirdettünk a Turul Madárhoz és annak környékére, közös szervezésben a Tiszta Tatabányáért Egyesülettel és a 10 Millió Fa mozgalommal, valamint a Kék Tigrisek Sportegyesülettel. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, több mint 100 ember gyűjtötte aktívan a szemetet, több mint 70 zsák szeméttől szabadítottuk meg a környezetünket. Erről több média is beszámolt akkor. Az esemény fővédnökének megnyertük Reviczky Gábor művész Urat. A szervezést és lebonyolítást közösen a Kék Tigrisek Se-vel, A Tiszta Tatabányáért Egyesülettel és a 10 Millió Fa mozgalommal csináltuk.

A Szemétszedés számokban:

2020.08.15. Turul Emlékmű, Tatabánya

– 1 nagyszerű tatabányai közösség

– 4 szervező csapat (Turul’s Miners Szurkolói Csoport; Kék Tigrisek Sportegyesület; 10 millió Fa Mozgalom; Tiszta Tatabányáért Egyesület)

– 3 csatlakozó csapat (TUnderground Club; Turul Népe Tatabányai Motorosok; Zábráczki Krisztina csoportja)

– 3 kiemelt vendég (Reviczky Gábor színművész; Őri Erika tatabányai kézilabdázó és játékvezető; Grundfos Tatabánya KC Kabalatigrise)

– 5 támogató (Pannon Húsbolt Sétáló utca; Lipóti Pékség Mintabolt Komáromi utca; Zöldség Bánya Halász Róbert; T-Szol Zrt.; TMJV Polgármesteri Hivatal)

– 110 fő résztvevő

– 7 megtisztított terület (Turul Emlékmű környéke; barlang környéke odavezető utakkal; Ranzinger kilátó környéke odavezető úttal; Szédítő szikla környéke; Panoráma út a kis kilátóig; lépcső felső szakasz és környéke; lépcső alsó szakasz és 1-es főút zajvédő környéke)

– 65 zsák szemét (+gumiabroncsok, +vizes ballon, +kidobott bőrönd)

– számos ismeretség és barátság kezdete

– mérhetetlen jó szándék és végtelen jókedv

Köszönjük szépen mindenkinek!


2019. Október

A Turul’s Miners ”is” segített! Szurkoló csoportunk részt vett az októberi mellrák elleni kampányban, melyben apró pink szalagokkal népszerűsítette ezt a remek kezdeményezést! Az elmúlt 3 hétben 66.000 Ft gyűlt össze! Köszönjük mindenkinek aki tőlünk kérte a szalagokat! 🙂 Az összegyűlt összeget ünnepélyes keretek közt adták át a tatabányai kórháznak, melyre szurkoló csoportunkat is meghívták.


2019. Április 27.

Meghirdettük az első szurkolói vonulást Győrben, az Ehf kupa negyeddöntője előtt. A Vonuláson 150-200 ember vett részt. Elsőre nagyon szép szám! Jól Sikerült!


Tisztelt SzurkolóTársak!
Itt vagyunk! Megalakultunk! 🙂 Olvassátok el céljainkat, terveinket, honlapunkat! 🙂 Hajrá Bányász! Hajrá Tatabánya! Hajrá Turul Bányászai SE! 💙💙💙🍀🕉


Back to top